Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Soukalová s Moravcem skončili na stadionu Schalke těsně za stupni vítězů

Gelsenkirchen - Gabriela Soukalová a Ondřej Moravec dosáhli nejlepšího českého výsledku v exhibičním závodu smíšených dvojic v Gelsenkirchenu. Na stadionu, který běžně hostí fotbalisty Schalke, přišli až v posledním okruhu o stupně vítězů a skončili čtvrtí. Zvítězil ukrajinský pár Valj Semerenková, Sergej Semenov před domácí dvojicí Franziska Hildebrandová, Erik Lesser.

Gabriela Soukalová
zdroj: AP autor: Darko Bandic

V první půlce exhibice, závodu s hromadným startem, udělala Soukalová ze čtyř zastávek na střelnici jen jednu chybu. Moravec sice musel na trestné kolo dohromady čtyřikrát, ale před stíhací částí byli nakonec Češi těsně čtvrtí.

Po necelé hodině pauzy začali Soukalová i Moravec stíhačku výtečně a na chvilku se propracovali i do čela startovního pole. Soukalová však poté při své poslední stojce jednou minula, navíc při odjezdu ze střelnice upadla a sbírala hůlku. Přesto předávala třetí a Moravec měl šanci útočit i na výhru. Poslední ranou ovšem minul, proto bojoval o bronz s Garaničevem a běžecký souboj prohrál.

Čtvrtým místem Soukalová s Moravcem vylepšili svou šestou pozici z loňského roku. Před nimi v exhibici startovala Kateřina Jakešová, a to jako Holubcová s Tomášem Holubcem roku 2003 (9.) a s Romanem Dostálem o dva roky později (10.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články