Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Koudelka kvalifikaci vynechal. V prvním kole půjde proti Kasaiovi

Oberstdorf Roman Koudelka vynechal kvůli silnému protivětru svůj kvalifikační pokus a v prvním kole ho na oberstdorfském můstku čeká japonský skokan Noriaki Kasai. Ostatní Češi, kteří neměli jako Koudelka účast v 1. kole jistou, neuspěli. Kvalifikaci vyhrál Slovinec Peter Prevc.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Nejlepší výkon v kvalifikaci předvedl Peter Prevc slovinský skokan porazil výkonem 138,5 metru Gregora Schlierenzauera z Rakouska. Třetí byl japonský veterán Kasai, který měl stejně jako jeho oba přemožitelé start v závodu na základě průběžného pořadí ve světovém poháru předem jistý. "V souboji jdu proti největší legendě a na to se hrozně těším," řekl Koudelka.

Koudelka absolvoval dva skoky. V prvním tréninkovém kole přistál jen na 111 metrech, ve druhém se zlepšil na 129 metrů. "Tak to nebyl zrovna úspěšný den. Trénink mi moc nevyšel, ale závodí se až v neděli. Před závodem se zaměříme na techniku a uvidíme, jak to půjde," uvedl.

Z českých skokanů měl k postupu nejblíže Janda, kterého od místa v elitní padesátce dělilo 5,5 bodu. Matura byl o desetinu bodu horší, Hájek skočil pouze 106,5 metru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články