Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Obří slalom v Aare patří Hirscherovi. Češi nebodovali

Aare (Švédsko) - Rakušan Marcel Hirscher suverénně vyhrál obří slalom Světového poháru v Aare a ovládl tuto disciplínu už podruhé v sezoně. O 1,22 sekundy porazil olympijského vítěze Teda Ligetyho z USA, který naopak nezopakoval triumf z předchozího závodu v Beaver Creeku. Ondřej Bank ani Kryštof Krýzl ve Švédsku nepostoupili do druhého kola a nebodovali.

Marcel Hirscher
zdroj: AP autor: Alessandro Trovati

Hirscher rozjel závod za umělého osvětlení na vítězství už v prvním kole a i ve druhém byl nejrychlejší. S převahou napodobil triumf z úvodního závodu sezony v Söldenu a vybojoval své 25. vítězství v kariéře. Dělí ho tak jen jedna výhra od Chorvata Ivici Kosteliče a Rakušana Franze Klammera, kteří společně uzavírají první desítku historického pořadí.

Ligety po první jízdě ztrácel 81 setin a úspěšně zaútočil z třetí pozice. Druhé místo neudržel Němec Fritz Dopfer a propadl se až za krajana Stefana Luitze. Bez bodu skončil i vedoucí muž pořadí SP Kjetil Jansrud, který nedojel do cíle prvního kola. Norský vládce rychlostních disciplín přesto zůstal v čele pořadí, Hirscher se mu přiblížil na 72 bodů.

Bank s Krýzlem zajeli v prvním kole o více než pět sekund horší čas než Hirscher. Bankovi to stačilo na 38. místo se ztrátou 81 setin na postup, Krýzl skončil 43.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články