Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Soukalová je po nemoci velmi unavená, sezonu prý pojme odpočinkově

Praha - Po nemoci velmi unavená a z formy je biatlonistka Gabriela Soukalová. Už se ale prý smířila s tím, že minimálně zkraje sezony zářit rozhodně nebude, naopak je vnitřně připravená poolympijský rok pojmout odpočinkově. S týmem sice už odletěla na úvodní závod světového poháru do švédského Östersundu, ale z posledního měsíce tréninku dvacet dní jen ležela a brala dvoje antibiotika.

Gabriela Soukalová
zdroj: ČTK/AP autor: Heikki Saukkomaa

"Už jsem zdravá, ale bude trvat několik týdnů, než se do toho dostanu zpátky. Moje forma není kdovíjaká, spíš žádná, takže ten začátek nebude nic moc," řekla. Sezona tak bude odpočinková, byť s vrcholem na mistrovství světa v Kontiolahti v březnu. "Už jsem se s tím vnitřně smířila. Když na to člověk má a věří si, tak to je jiné, ale já jsem strašně unavená, nechci být zklamaná, že jezdím špatně," uvedla.

Příčina je zjevná. Po úspěšné olympiádě se dvěma stříbrnými medailemi plnila sponzorské povinnosti, neměla čas na regeneraci. Její organismus začal protestovat, pětadvacetiletá Soukalová možná trochu ztratila i motivaci. "Ano, to je můj případ," uznala. "Lidé jsou milí, ale hodně mě poznávají a já si i proto vůbec neodpočinu. Příští rok to budu muset omezit a odjet někam na dovolenou a nezůstávat v Čechách," měla jasno.

V Soči si splnila životní sen, roky na něj trénovala. "Pak jsem na sobě začala pociťovat, i kvůli akcím po OH, fyzickou únavu. Letní příprava utekla jako voda, jenže místo odpočinku jsem měsíc lítala kvůli sponzorům, neodpočinula jsem si ani psychicky. Od jara jsem podle mě neměla ani jeden den volno. Tušila jsem, že to bude náročné, ale že až do takové míry, to mě překvapilo," uznala.

"Takže jsem určitě onemocněla kvůli tomu, tělo se bránilo, absolvovala jsem totiž tvrdý trénink, bylo toho už moc," řekla. Kvůli nemoci přišla o klíčová soustředění, na to poslední odjela se zpožděním. Ve Finsku jela i přípravné závody, ale... "Bylo to strašné. Sice jsem měla staré lyže, ale od prvních 150 metrů jsem byla kyselá. V takové neformě jsem nebyla ani nepamatuju, jelo se mi hrozně," popisovala. 

Alespoň se jí dařila střelba. "Tonoucí se stébla chytal," komentovala to. "I kdybych skončila, tak už jsem dokázala víc, než jsem kdy věřila. Ale snad to ještě někdy v budoucnu cinkne," prohlásila. "Snad chytnu slinu a bude mě bavit závodit a třeba na tu únavu i zapomenu," pousmála se.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články