Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Ledecká jde do sezony bez bolestí zad a s novým fyzioterapeutem

Ledecká – Olympionička Ester Ledecká je před blížící se zimou natěšená na závody. Česká naděje kombinující snowboarding a alpské lyžování přes léto vyřešila problémy se zády, které ovlivnily její výkony na hrách v Soči. Potížím chce nyní hlavně předcházet, proto má v týmu nového fyzioterapeuta Petra Červenku.

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká se chystá na sezonu

Na "prkně" jela Ledecká závod naposledy v Soči, kde skončila šestá a sedmá, a na lyžích v polovině dubna. Porovnat se s konkurencí měla v říjnu na soustředění v americkém Coloradu, ale kvůli nedostatku sněhu se nic nekonalo. "To jsem byla naštvaná. Už se nemůžu dočkat. Chybí mi to hrozně moc, ale už to snad brzy přijde. Těším se, až budu na startu, to je nezaměnitelný pocit," řekla devatenáctiletá Ledecká.

"První závod sezony je vždycky trošku jiný. Je tam to očekávání, jak se připravily ostatní soupeřky," dodala. Dcera zpěváka Janka Ledeckého jezdila v uplynulé sezoně výborně. V paralelním obřím slalomu vyhrála na snowboardu poprvé závod Světového poháru, v paralelním slalomu dojela druhá a třetí. Celkově obsadila v konečném pořadí SP druhé místo.

V Soči ale nemohla kvůli vzrůstající bolesti zad útočit na stupně vítězů. "Záda jsou úplně v pohodě, můžu dělat cokoli," řekla Ledecká. Kompenzační cvičení a regeneraci absolvovala v Centru pohybové medicíny u profesora Pavla Koláře. A nově má fyzioterapeuta na trénink i na sezonu. "Petr přidal svoje cvičení, takže myslím, že to děláme dobře a jsem na sezonu připravená," řekla.

Při vybírání fyzioterapeuta měla podmínku. Přála si muže, protože vedle práce s tělem pomáhá i na svahu. "Nosí batohy, vozí tyče. Kdyby tohle musela odedřít holka, tak by mi to bylo blbý. Na něj to hodím a je mi to jedno," usmála se Ledecká. Na snowboardu plánuje absolvovat kompletní Světový pohár, na sjezdovkách chce jezdit závody kategorie FIS a Evropského poháru. S jakými výsledky?

"Cíle má trenér. Nevím, jaké jsou, ještě jsme se o nich nebavili. Já doufám, že je má vysoké a že mě tam do těch míst dotlačí. Já si jedu sezonu užít," usmála se Ledecká. Vrcholem zimy bude mistrovství světa ve snowboardingu v rakouském Kreischbergu a možná také na lyžích v americkém Vailu. "Bylo by úžasný, kdybych jela šampionát na snowboardu i na lyžích, ale uvidíme, jak se to vyvine," řekla Ledecká.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články