Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vanessa Mae se hodlá bránit nařčení z podvodu v olympijské kvalifikaci

Mnichov – Když se slavná houslistka Vanessa Mae probojovala jako lyžařka na únorové olympijské hry v Soči, plnila média titulky o splněném snu. Účast pětatřicetileté hudebnice se ale mění v ostudu poté, co lyžařská federace FIS potrestala Mae za zmanipulování kvalifikačních závodů čtyřletým zákazem stratu. Management houslistky nyní prohlásil, že hodlá bránit její dobré jméno.

Vanessa Mae na olympijských hrách v Soči
zdroj: ČTK/imago stock&peopl

"Sankce je absurdní," oznámili manažeři Vanessy Mae. FIS houslistku potrestala kvůli čtveřici obřích slalomů, které se uskutečnily na žádost managementu houslistky od 17. do 19. ledna ve Slovinsku. Vyšetřování a výslechy svědků funkcionáře prý přesvědčily, že výsledky závodů byly zmanipulovány tak, aby Vanessa Mae získala potřebné body a mohla v Soči závodit.

Případ nyní zkoumají právníci Mae a chtějí učinit vše potřebné, aby očistili jméno světově proslulé hvězdy. "Samozřejmě se obrátíme i na mezinárodní arbitráž CAS v Lausanne," uvádí se v prohlášení.

Mae na olympijských hrách reprezentovala rodnou zemi svého otce Thajsko pod jménem Vanessa Vanakornová a obsadila poslední, 67. místo. V cíli zářila radostí, rozdávala rozhovory, ale v úterý krátce před jejím koncertem v Praze s proslulým tenorem Josém Carrerasem FIS oznámila, že závody ve Slovinsku byly podvod, a kdyby náhodou chtěla ještě v lyžování závodit, čtyři roky nesmí. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články