Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bankův obrat: Z dluhů a zdravotních problémů do nového optimismu

Praha V rakouském Söldenu odstartoval nový ročník SP v alpském lyžování. Jediným českým reprezentantem, který se v úvodním obřím slalomu probojoval do druhého kola, byl Ondřej Bank. Druhé kolo však nedojel, krátce po startu mu totiž vypla lyže a v úvodním závodu nového ročníku Světového poháru tak nebodoval. Přesto má letos, zejména po vydařené loňské sezoně, vysoké cíle, hlavně při pohledu na blížící se mistrovství světa.

Ondřej Bank
zdroj: SLČR

Banka v minulých letech provázelo mnoho zdravotních problémů, které ho dokázaly vyřadit z podstatných částí sezony. Český lyžař se kvůli tomu musel dokonce zadlužit. "Po dvou sezonách, kdy jsem byl zraněný a nemocný, jsem si musel minulou sezonu půjčit od tatínka 300 tisíc korun, takže jsem byl v minusu," vzpomíná.

"To se naštěstí vrátilo, do této sezony se nám podařilo sehnat nové sponzory a lidi, kteří věří, že mohu jezdit rychle. Tohle se povedlo, jsem za to rád, jsou lidé, kteří ještě dokáží pomáhat a investovat do lyžování. Lidí v České republice lyžuje dost," oceňuje důležitou změnu v kariéře.

Přáním Banka i jeho mecenáše je prý třetí místo na nadcházejícím mistrovství světa ve Vailu. "Je to jeden z bodů ve smlouvě, kterou skoro nemáme," potvrdil s úsměvem Bank. "Nikdy jsem neříkal, že nějaký závod vyhraji, nejsem ten typ, ale rozhodně tuto i další sezonu nebudu jezdit kvůli tomu, abych jezdil třicátá nebo dvacátá místa. Cíl je jasný," dodává český sjezdař.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články