Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

ČOV ocenil Nováka jako trenéra roku

Praha - Muž za úspěchem Martiny Sáblíkové nebo Kateřiny Erbanové Petr Novák se stal trenérem roku. Ocenil ho Český olympijský výbor. Zároveň bylo do Síně slávy uvedeno osm osobností včetně Karla Brücknera nebo Ivana Hlinky. Pětašedesátiletý Novák slavil se Sáblíkovou již pět olympijských medailí a deset titulů mistryně světa.

"Moc si toho vážím. Především v individuálních sportech se v minulosti o trenéry nikdo příliš nezajímal. Děkuji unii, že se to rozhodla změnit. Rád bych poděkoval i Martině, bez ní bych cenu nezískal," řekl Novák. V hlasování trenérů vyhrál před fotbalovým koučem Pavlem Vrbou, který po úspěšném angažmá v Plzni převzal reprezentaci. Třetí skončil Jaroslav Navrátil, kapitán daviscupového týmu, který vyhrál soutěž v uplynulých dvou letech.

Do Síně slávy byli vedle Hlinky a Brücknera uvedeni další trenéři Marie Čermáková (plavání), Pavel Doležel (cyklistika), Bedřich Dvořák (kanoistika), in memoriam Pavel Petera (basketbal), Jan Vrábel (atletika) a Jiří Zerzáň (házená).

Unie profesionálních trenérů, která vznikla loni v lednu, je dobrovolným sdružením, do nějž zatím vstoupilo sedm desítek trenérů. Svým členům poskytuje servis v oblasti metodiky, práva a legislativy či zdravotní a rehabilitační péče.

Je nám líto, video expirovalo.
Unie trenérů ocenila Nováka i Brücknera
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články