Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rybář chce být víc s rodinou, šéftrenérem biatlonistů už nebude

Praha – Úspěšný biatlonový trenér Ondřej Rybář nejspíš nebude pokračovat v roli trenéra mužské reprezentace a Gabriely Soukalové. Pětatřicetiletý Rybář chce být víc doma s rodinou a biatlonový svaz pro něj hledá novou funkci.

Ondřej Rybář
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Chci být víc doma, což nejde v pozici, jakou jsem měl poslední čtyři roky. Proto na ní určitě nezůstanu," řekl Rybář, který nevyloučil pokračování v jiné roli. "Ovšem musím cítit, že jsem prospěšný. Ne aby se vytvořila funkce pro funkci," dodal Rybář.

Jednání o novém personálním složení reprezentace proběhnou v příštích týdnech. "Koncem dubna už by mělo být definitivně rozhodnuto. Od května se totiž začíná trénovat a všichni musí vědět, co mají dělat a jak budou zabezpečeni," uvedl Rybář v rozhovoru pro deník Sport.

Odmítl však, že by se stal pouze osobním trenérem Soukalové. "Bylo by to nefér vůči klukům, s nimiž jsem podstatně déle. Rád bych zůstal s kýmkoliv ze své skupiny, jsou to lidi, kterých si vážím. To rozhodnutí ale jednou muselo přijít," dodal Rybář.

Jako o možné náhradě za Rybáře se mluví o Tomáši Kosovi, který už čtrnáct let úspěšně vede Slovince. "Proběhla jen nezávazná debata," potvrdil Kos, že už s českým vedením hovořil. "Navázat na Ondru bude přetěžké," uvědomuje si Kos.

Češi se letos zaskvěli na olympiádě v Soči. Ondřej Moravec získal dvě individuální medaile, Jaroslav Soukup a Soukalová po jedné a všichni tři byli společně s Veronikou Vítkovou členy stříbrné smíšené štafety.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Jiřího Hamzy k odchodu Ondřeje Rybáře z pozice trenéra
Zdroj
ČTK, deník Sport, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články