Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Olympiáda dětí a mládeže je minulostí, hokejový turnaj ovládla Vysočina

Jihlava – Vítězi hokejového turnaje na šesté zimní olympiádě dětí a mládeže se stali hráči Kraje Vysočina. Ti celým turnajem prošli suverénním způsobem, když neztratili ani bod, a svoji dominanci potvrdili i ve finále, kde jednoznačně porazili výběr Prahy 9:3. Bronzové medaile získali reprezentanti Libereckého kraje. Jeho zástupci se stali vůbec nejúspěšnějšími účastníky celé olympiády.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejový turnaj ovládla Vysočina, Praze nasázela "devítku"

Hokejisté Kraje Vysočina o své výhře prakticky rozhodli již v první třetině, kterou vyhráli vysoko 5:0. "Psychicky nás to složilo. Snažili jsme se pak v šatně vyhecovat, abychom ještě zápas změnili," komentoval nepovedenou první třetinu útočník Václav Burda.

Pražané se ve zbytku utkání pokusili s výsledkem něco udělat a herně se zvedli, ale náskok domácích již nedokázali smazat. "Věděli jsme, že máme výborného gólmana, věděli jsme, že máme šikovné útočníky, kteří jsou schopní dávat góly. Do turnaje jsme vstupovali s pocitem, že můžeme něco dokázat. Nebyla to žádná náhoda, ke zlatu jsme se dostali přes osm výher. Neztratili jsme ani bod, takže si ho kluci naprosto zaslouží," řekl jeden z trenérů Jiří Jungwirth. 

Velkou radost měl i nejužitečnější hráč turnaje Matěj Novák. "Jsme jedna parta již od začátku turnaje. Jsme dobří kamarádi. Pomohly nám i teambuildingy," řekl Novák.

Závěrečný ceremoniál celé olympiády proběhl ve žďárském domě kultury. Medailové sady přišli dětským olympionikům předat ti, kteří si na krk mohli pověsit skutečnou olympijskou medaili. "Je krásné, že děti můžou získat olympijské medaile. Doufám, že jim to připomene velkou olympiádu, a přeji jim, aby měli tu možnost se na tu velkou olympiádu dostat," prohlásil šéf české olympijské výpravy v Soči Martin Doktor.

Nejúspěšnějšími olympioniky se stali zástupci Libereckého kraje. Získali 253 bodů a 15 zlatých medailí.

Zdroj
ČT sport, www.odm2014.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články