Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Březina po další čtvrté příčce: Je to asi moje prokletí

Budapešť – Jako by mu bylo čtvrté místo souzeno. Popáté v kariéře byl na vrcholové akci na nepopulární pozici, když mu tenktokrát bronz z mistrovství Evropy v Budapešti unikl o pouhých 26 setin bodu. Krasobruslař Michal Březina byl však i přesto spokojen. "Konečně jsem zajel na závodě dobrou jízdu a doufám, že se to bude posouvat dále," řekl Březina.

Michal Březina ve volné jízdě mužů
zdroj: ISIFA autor: Ronald Martinez/Getty Images

Dobře si přitom uvědomoval, že od obhajoby bronzu jej dělil jen kousek. "Bylo to jen o pár setinek. Byla to moje chyba. Kdybych skočil správně jeden ze skoků, které byly jen dvojité, tak bych byl třetí. Bohužel, stane se. Je to jen závod," uvedl dál Březina.

Třiadvacetiletý krasobruslař místo plánovaných dvou čtverných salchowů skočil jen jeden, při druhém pokusu ubral dvě otáčky. Sice skočil dva trojité axely, ale v kombinacích zařadil jen dvojité toeloopy a pak ubral otáčku u rittbergeru. "Z toho, co jsem v Budapešti zajel, se dá na olympiádě závodit lépe než s tím, co jsem jezdil na začátku sezony," podotkl Březina.

Bezprostředně po skončení jízdy prý nepřemýšlel nad tím, zda se posune na bronzovou pozici. "Spíše jsem byl zklamaný z rittbergera. S jízdou jsem ale byl spokojený. Skočil jsem oba trojité axely, skočil jsem čtverák. Byla to docela vyvážená jízda a i s dvěma chybami jsem se dostal přes 150 bodů, což je dobré. Když tam ty chyby nebudou, tak se můžu dostat ke 170 bodům," řekl.

Krasobruslař z Brna má ve své sbírce tři čtvrtá místa z mistrovství Evropy a dvě ze světových šampionátů. "Jsem rád, že jsem na Evropě dokázal zajet. I když z toho nebyla medaile, tak jsem podal solidní výkon. Čtvrté místo je asi trošku moje prokletí, ale s tím nic neudělám. Příště musím zajet lépe a pak nebude o medaili pochyb," uvedl Březina.

Třiadvacetiletý český reprezentant se již v pondělí vrací do New Jersey, kde trénuje, a v USA se bude připravovat až do olympiády. Osobně si tak ani nepůjde převzít oficiální oblečení české výpravy pro Soči. "V Praze mi je vyzvedne táta a já je dostanu až těsně před odletem. Díky tomu, že nebudu v Čechách, nemám čas si je vyzvednout," přiznal. S velikostmi prý ale problém nebude, neboť si vše vyzkoušel v předstihu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volných jízd krasobruslařů a ohlasy Michala Březiny a Tomáše Vernera
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články