Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

La Diagonelu ovládl po úniku překvapivě Tynell, Řezáč dojel pátý

Svatý Mořic – Vítězem prvního závodu šampionátu dálkových běhů Ski Classics ve švýcarském Svatém Mořici La Diagonela se stal překvapivě Švéd Rikard Tynell, jemuž vyšel samostatný únik. Český reprezentant Stanislav Řezáč doběhl ve skupině pronásledovatelů a obsadil páté místo. Mezi ženami dominovala domácí favoritka a obhájkyně triumfu Seraina Bonerová.

Řezáč se celý závod držel ve skupině favoritů a v závěrečném finiši dojel těsně za stupni vítězů. Za sebou nechal hlavního adepta na prvenství Anderse Auklanda z Norska. "Jsem spokojený. Tohle jsou nejtvrdší závody v lyžování, jelo se v minus dvanácti a v té výšce mohly dojít síly, takže dobrý výsledek," řekl Řezáč.

Všechny překvapil Rikard Tynell. Švéd ujel v polovině trati a jeho náskok se postupně vyšplhal skoro na minutu. V závěru se jeho vedení ztenčovalo, ale favorité už ho dostihnout nestačili. Druhý Johan Kjöstad nakonec ztratil 4,5 vteřiny.

La Diagonela (60 km klasicky):

Muži: 1. R. Tynell (Švéd.) 1:56:49,30, 2. Kjölstad -4,5, 3. Dahl -6,0, 4. Östensen (všichni Nor.) -7,0, 5. Řezáč (ČR) -7,8, 6. A. Aukland (Nor.) -8,1.

Ženy: 1. Bonerová (Švýc.) 2:15:20,60, 2. Šajdurovová (Rus.) -51,2, 3. Nyströmová (Švéd.) -2:58,2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články