Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští curleři po prohře s Francií porazili Koreu

Füssen - Čeští curleři si připsali v osmičlenné dodatečné olympijské kvalifikaci na konto nejdříve druhou porážku s Francií 5:7, ale večer se vrátili na vítěznou vlnu. Tým skipa Jiřího Snítila zdolal v německém Füssenu vedoucí Korejce jasně 10:4 a uštědřil jim první prohru v soutěži. Curlerky porazily nejslabší celek turnaje Itálii a jsou čtvrté.

Česká curlingová reprezentace
zdroj: ČT4

Zápas s Francií prohráli Češi kvůli několika nepovedeným kamenům. "Herní kvalita se už ale zlepšila, což vidím do dalších zápasů pozitivně," řekl kouč Daniel Rafael. "Teď se musíme zkoncentrovat, vrátit se do formy z počátku turnaje a vyvarovat se chyb, které nás stály zápasy s Německem a Francií."

Český tým se potýká se zdravotními problémy. Martina Snítila trápí rameno, jeho bratrovi Jiřímu není dobře stejně jako Jakubu Barešovi, který proti Francii nenastoupil. Večer muže čekala neporažená Korea. "Bude to těžký oříšek. Stali se z nich profesionálové, mají obrovské sebevědomí a hrají odvážně a moc hezky," říkal před zápasem Rafael.

Snítilův tým ale zmobilizoval síly a favorita porazil již po devátém endu. Češi rozhodli třemi body v osmém endu a další dva přidali v devátém. "Je normální, že na turnajích začnete dobře, pak máte trochu krizi, z které se zase musíte vyhrabat a zabojovat. To se tady teď stalo i nám," řekl Jiří Snítil. "Snad už jsme z toho venku a budeme dál hrát tak jako teď," dodal Jindřich Kitzberger.

Korejci jsou nadále v čele, Češi se s bilancí tří výher a dvou porážek dělí o druhé místo s Američany a domácími Němci. V pátek český tým čekají poslední dva zápasy v základní skupině, nejdříve s Japonci a pak s Novým Zélandem. Do play-off postoupí tři celky.

Ženy vedené Annou Kubeškovou porazily Itálii jednoznačně 9:3 a po čtyřech odehraných duelech jsou čtvrté. Některé týmy však zatím hrály jen třikrát. Z dodatečné kvalifikace postoupí na olympijské hry v Soči dva týmy v každé kategorii. Ze základní části projdou do play-off ve Füssenu tři celky.

Dodatečná kvalifikace pro olympijský turnaj v curlingu ve Füssenu (Německo):

Muži:

ČR - Korea 10:4, Francie - ČR 7:5, Německo - USA 8:7, Finsko - Japonsko 10:7, Korea - Nový Zéland 10:6, Německo - Nový Zéland 6:5, Finsko - Francie 6:5, USA - Japonsko 8:2.

Pořadí: 1. Korea 4 výhry/1 prohra, 2. ČR, USA, Německo 3/2, 5. Nový Zéland, Francie, Finsko 2/3, 8. Japonsko 1/4.

Ženy:

ČR - Itálie 9:3, Japonsko - Lotyšsko 9:7, Čína - Norsko 9:3.

Pořadí: 1. Čína, Japonsko 3/3, 3. Německo 3/2, 4. ČR 4/2, 5. Lotyšsko, Norsko 4/1, 7. Itálie 3/0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články