Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sáblíková bude chybět jen několik dní, má natažený sval

Salt Lake City (USA) – Natažený sval. Taková je diagnóza magnetické rezonance, kterou podstoupila česká rychlobruslařka Martina Sáblíková poté, co se v sobotu zranila během závodu světového poháru. Dvojnásobná olympijská vítězka by tak během několik dní měla znovu začít s přípravou.

"Martina prošla důkladnou prohlídkou na magnetické rezonanci a ta ukázala, že nejde o žádné utržení svalu či úponu, a léčba zranění nebude podle dnešních prognóz dlouhodobá. Pokud vše půjde podle plánu, za čtyři dny by už znovu mohla začít s tréninkem," uvedl trenér Petr Novák.

O šestadvacetiletou závodnici se v Salt Lake City staral lékař americké reprezentace a bývalá rychlobruslařská hvězda Eric Heiden. Podklady z vyšetření hodlá Novák pro jistotu ještě konzultovat s některým z českých specialistů. "Ale zdá se, že to nebude mít vážné následky a Martina nebude mít dlouhou tréninkovou pauzu," dodal kouč.

Sáblíková v pátek v Salt Lake City o setinu vyhrála závod na 3000 metrů a vybojovala ve světovém poháru 29. prvenství. V sobotní patnáctistovce se představila v předposlední rozjížďce s Ruskou Jekatěrinou Lobyševovou. V třetím kole se na rovince s bolestivým výrazem ve tváři chytila za levé stehno a do cíle doklouzala už jen velmi pomalu.

"Rozjeté to měla solidně, už dlouho jsem ji neviděl na patnáctce jet tak pěkně. Jenže pak Martinu píchlo v noze a dojela jen kvůli tomu, aby získala pár bodů," přiznal Novák. Před závodem byla Sáblíková podle trenéra naprosto v pohodě.

S ohledem na zdravotní problémy je jisté, že se Sáblíková nepředstaví na kilometru a český tým také nepojede závod družstev. Novák se připravuje i na variantu, že by vynechala třetí díl SP, který je na programu na konci měsíce v Astaně. "Snad nebude zranění tak špatné, aby ohrozilo další trénink. Hlavně jsem nechtěl čekat na návrat do Prahy, chceme začít s léčbou okamžitě," dodal Novák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články