Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Nejblíže titulu má taneční pár Davisová a White, Češi nepostoupili

London (Kanada) - Američané Meryl Davisová a Charlie White vyhráli krátký tanec na mistrovství světa v krasobruslení v kanadském Londonu. V úvodní části soutěže si známkou 77,12 bodu vytvořili nový osobní rekord a nechali za sebou o více než tři body kanadské konkurenty Tessu Virtueovou a Scotta Moira. Čeští reprezentanti Lucie Myslivečková a Neil Brown skončili v úvodní části soutěže na 21. místě, takže těsně nepostoupili do finálové dvacítky pro volné tance. V noci na sobotu středoevropského času čeká boj o premiérovou medaili z MS Michala Březinu. Volné jízdy, v nichž se představí i sedmnáctý muž po krátkém programu Tomáš Verner, odstartují ve 22:45. Jako první si světové medaile rozdělí sportovní dvojice, jejichž volné jízdy začnou v 17:00 SEČ. Přímé přenosy vysílá exkluzivně náš web.

Lucie Myslivečková a Neil Brown
zdroj: ČTK/AP

Davisová s Whitem na pochod, valčík a polku z baletu Giselle předvedli výborné vystoupení s rychlými twizzly a působivou krokovou pasáží. Rozhodčí všem jejich prvkům přisoudili nejvyšší úrovně, což loňským vicemistrům světa přineslo náskok 3,25 bodu před domácími obhájci titulu Virtueovou a Moirem. "Tentokrát to byl jeden z těch snových tanců," řekl White, jenž může s Davisovou navázat na světový titul z roku 2011.

Kanadští olympijští šampioni ztratili v technické známce především kvůli partnerčině drobné chybě v twizzlech, jež znamenala ponížení ze čtvrtého levelu na třetí. Krasobruslaři tak o více než bod zaostali za svým osobním rekordem a zatím na své rivaly ztrácejí.

"Jsme o něco dál, než bychom chtěli. Ale nemyslím si, že to něco na našem sobotním přístupu změní. Budeme útočit, nemáme co ztratit a v Carmen si věříme," řekla Virtueová. Ta stejně jako její partner vyrůstala jen pár minut od stadionu, na němž se letos bojuje o světové medaile.

O bezmála čtyři body za Kanaďany jsou na průběžné třetí příčce Rusové Jekatěrina Bobrovová a Dmitrij Solovjov. "Opravdu jsem si to dneska užívala. Cítila jsem svého partnera, byli jsme propojeni," pochvalovala si Bobrovová. Úřadující evropští šampioni v souboji o bronz zatím o 1,4 bodu porážejí obhájce této medaile Nathalii Péchalatovou a Fabiana Bourzata z Francie, kteří kvůli zranění vynechali letošní ME.

Ani osobní rekord nestačil

Myslivečková s Brownem si známkou 51,82 bodu vylepšili o 1,3 bodu osobní rekord, ale na dvacáté Španěly Saru Hurtadovou a Adriu Diaze ztratili dalších 1,3 bodu a šampionát pro ně skončil. Ve srovnání s krasobruslaři z Pyrenejského poloostrova byli hůře hodnoceni po technické stránce, ztratili především v krokové pasáži posouzené jen na druhou ze čtyř úrovní.

"Jsem s předvedeným programem spokojená," komentovala výkon Myslivečková. "Je úžasné mít halu skoro plnou diváků. Myslím, že tu bylo tak sedm tisíc diváků, což se v Evropě moc často nestává," doplnil Brown.

Výsledky krátkých tanců

1. Davisová, White (USA) 77,12,

2. Virtueová, Moir (Kan.) 73,87,

3. Bobrovová, Solovjov (Rus.) 70,05,

4. Péchalatová, Bourzat (Fr.) 69,65,

5. Cappelliniová, Lanotte (It.) 67,93,

6. Weaverová, Poje (Kan.) 67,54,

...21. Myslivečková, Brown (ČR) 51,82.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články