Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Vonnová vynechá nejbližší závody, vrátí se možná až v lednu

Alta Badia (Itálie) - Sjezdařka Lindsey Vonnová vynechá po neúspěšném vystoupení ve Francii nejbližší závody světového poháru. Podle kouče americké ženské reprezentace Alexandera Hödlmosera se obhájkyně velkého Křišťálového glóbu po nedávných střevních potížích stále nedala úplně do pořádku.

Vonnová proto odletěla domů do Spojených států a neobjeví se v tomto týdnu ve švédském Aare, kde ženy pojedou obří slalom a slalom. Hödlmoser uvedl, že osmadvacetiletá lyžařka možná nebude startovat ani 28. a 29. prosince v rakouském Semmeringu, kde jsou na programu stejné disciplíny.

"Záleží na tom, jak se bude cítit a jak na tom bude. Je možné, že bude znovu závodit až v lednu," řekl rakouský trenér. "Není to úplně jasné. Plánem je, aby se vrátila znovu silná. Kvůli nabitému programu a všemu tomu cestování neměla možnost získat zpátky svoji sílu," uvedl na adresu olympijské šampionky a mistryně světa, která přesto nasbírala čtyři vítězství.

Vonnová v úvodu sezony dominovala rychlostním disciplínám, ale poslední dva starty jí nevyšly. Sjezd ve Val d'Isere ani obří slalom v Courchevelu nedokončila a v průběžném pořadí SP klesla ze třetího na čtvrté místo. Vede však hodnocení sjezdu i super-G.

Čtyřnásobná vítězka světového poháru strávila v polovině listopadu kvůli velkým střevním bolestem dva dny v nemocnici ve Vailu. Následně vynechala slalom v Aspenu, kde se představila jen v obřím slalomu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články