Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Jakš po čtyřech týdnech opět lyžuje, chce stihnout Tour de Ski

Praha - Čtyři týdny nelyžoval Martin Jakš kvůli únavové zlomenině žebra, ale už odjel za sněhem na Tauplitz, kde chce výrazné tréninkové manko dohnat a připravit se na Tour de Ski na přelomu roku. Ze svých cílů však český běžec bude muset slevit.

Devátý muž celkového pořadí loňského prestižního etapového seriálu si z podzimní vydařené přípravy na ledovcích přivezl pochroumané dvanácté žebro a bylo jasné, že úvod světového poháru nestihne. Začal proto jezdit na cyklistickém trenažéru.

"Bolest pak pomalu ustupovala, takže po chvíli jsem mohl postupně opět začít lehce posilovat i horní polovinu těla. Týden jsem pak ještě doma kombinoval tréninky na kole, běh a lehké posilování," napsal Jakš na svých internetových stránkách.

Šestadvacetiletý bronzový olympijský medailista ve štafetě z Vancouveru 2010 zároveň zjišťoval, kam vyrazí za sněhem. Před několika dny proto vyjel i s rodinou do Rakouska. "Pro jistotu jsem si s sebou vezl i kolo, abych mohl případně tréninky kombinovat, ale nakonec zůstalo jen u lyžování," řekl.

Vrcholem sezony je až únorové mistrovství světa ve Val di Fiemme, proto Jakš věří, že má ještě čas. "Musím být stále opatrný pří záběru rukama. S posunutým startem sezony to tedy vypadá nadějně. Věřím, že stihnu Tour, i když plánované cíle půjdou zřejmě trochu stranou," uznal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články