Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Svindal vyhrál po sjezdu i superobří slalom

Lake Louise (Kanada) - Norský lyžař Aksel Lund Svindal vyhrál v Lake Louise po sobotním sjezdu i superobří slalom. Devětadvacetiletý olympijský vítěz v této disciplíně obhájil v kanadském středisku své loňské vítězství a dostal se do čela průběžného pořadí Světového poháru.

Aksel Lund Svindal
zdroj: Getty Images

Svindal osmnáctým pohárovým triumfem v kariéře zároveň úspěšně zahájil obhajobu vítězství v hodnocení superobřího slalomu. Dnešní první super-G sezony vyhrál suverénně - druhý Adrien Théaux z Francie na něj ztratil 85 setin sekundy, třetí Joachim Puchner z Rakouska dalších pět.

"Jednoduché to není nikdy, byl jsem docela překvapený. Ale dnes to byla velmi dobrá jízda, na plný plyn a bez chyby. Byl jsem v tréninku v létě hodně rychlý a naštěstí se mi to podařilo přenést i do závodů," pochvaloval si Svindal.

Čtyřnásobný mistr světa se po čtyřech závodech ujal vedení ve Světovém poháru, v čele má náskok 30 bodů před dnes čtvrtým Američanem Tedem Ligetym. "Velký křišťálový globus je každoročně téma. Ale v každém závodu se nedaří tak jako dnes," upozornil Svindal, jenž vyhrál celkové hodnocení seriálu v roce 2007.

Na startu dnes chyběl český reprezentant Ondřej Bank, jenž obsadil 61. místo v sobotním sjezdu. Důvodem bylo, že neměl včas k dispozici materiál na super-G. "A bez toho to jde blbě. Tak teď trénujeme na obří slalom," napsal trenér a bratr Tomáš Bank.

Světový pohár mužů se nyní přesune do amerického Beaver Creeku, kde budou od pátku do neděle na programu sjezd, super-G a obří slalom.

Výsledky superobřího slalomu mužů

1. Svindal (Nor.) 1:34,96,

2. Théaux (Fr.) -0,85,

3. Puchner (Rak.) -0,90,

4. Ligety (USA) -0,91,

5. Heel (It.) -1,10,

6. Mayer (Rak.) -1,19,

7. Romar (Fin.) -1,22,

8. Franz (Rak.) -1,23,

9. Marsaglia (It.) -1,29,

10. Küng (Švýc.) -1,31.

Průběžné pořadí SP (po 4 z 36 závodů): 1. Svindal 200 b., 2. Ligety 170, 3. Hirscher (Rak.) 140, 4. Mölgg (It.) 130, 5. Franz 112, 6. Myhrer (Švéd.) 100, ...73. Krýzl (ČR) 6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články