Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Březinu bude trénovat olympijský vítěz Petrenko

Brno - Novým trenérem české krasobruslařské jedničky Michala Březiny bude bývalý olympijský vítěz a mistr světa Ukrajinec Viktor Petrenko. Dvaadvacetiletý závodník si od spolupráce slibuje nový impulz v přípravě. Přes léto bude trénovat v New Jersey, kam odletí k první etapě společného pracovního programu už 30. dubna.

"Potřeboval jsem změnu. Už jsem cítil, že nikam dál nepostupuji," řekl Březina, šestý muž z nedávného mistrovství světa v Nice, na kterém obhajoval čtvrté místo z předchozích dvou šampionátů.

Dvaačtyřicetiletý Petrenko vyhrál v roce 1992 olympijské hry v Albertville a ve stejném roce se stal mistrem světa. Vedle toho získal třikrát titul mistra Evropy.

Březina se po sezoně dohodl na rozchodu s trenéry Petrem Starcem a Karlem Fajfrem a vyměnil tréninkovou základnu v německém Oberstdorfu za přípravu v zámoří.

"Poslední čtyři roky se moje příprava postupně stala rutinou. Tréninky byly stále stejné. Potřebuji prostě znovu nakopnout," vysvětlil Březina. "V sezoně budu jezdit po závodech. Počítám s tím, že se budu rovněž připravovat částečně v Brně," dodal Březina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články