Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Sáblíková vyhrála finálový závod v Berlíně

Šanghaj - Rychlobruslařka Martina Sáblíková vyhrála i finálový díl Světového poháru na dlouhých tratích, jímž byl závod na 3 000 metrů v Berlíně. Dvojnásobná olympijská šampionka z Vancouveru v této sezoně na vytrvaleckých tratích ani jednou neprohrála a šesté celkové prvenství v SP za sebou měla jisté už před dnešním startem. V Berlíně porazila nejbližší konkurentku Stephanii Beckertovou o 2,48 sekundy.

Martina Sáblíková
zdroj: AP autor: Tibor Illyes

Čtyřiadvacetiletá svěřenkyně trenéra Petra Nováka kraluje SP na dlouhých tratích nepřetržitě již od roku 2007. V této sezoně vyhrála Sáblíková všech šest závodů a získala maximální možný počet 650 bodů. Druhá Beckertová na ni v konečném pořadí ztratila 240 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíkové se v Berlíně dařilo

V německé metropoli se Sáblíková představila v poslední rozjížďce spolu s domácí veteránkou Claudií Pechsteinovou a bojovat musela nejen s ní, ale na dálku také s časem její krajanky Beckertové 4:05,62 z předchozí jízdy. V závěru však už bylo jasné, že si jede pro další triumf. Sáblíková před finále SP plánovala, že se v Berlíně představí i v dalších disciplínách, uvažovala o patnáctistovce i kilometru. Karolína Erbanová dojela v závodu na 500 metrů třináctá.

Nepovedený vstup do mistrovství světa v rychlobruslení na krátké dráze má za sebou česká reprezentantka Kateřina Novotná. V úvodním závodě na 1 500 metrů těsně nepostoupila z úvodní rozjížďky a nakonec obsadila až 24. místo. "Spokojená samozřejmě nejsem. Bohužel jsem prohrála s Japonkou o dvě tisíciny sekundy postupovou pozici už v rozjížďce. Je to závod a dnes se mi nepovedl," uvedla Novotná.

Rychlobruslařka Kateřina Novotná
zdroj: ISIFA
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články