Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sáblíková se pokusí vrátit na trůn mistryně světa ve víceboji

Moskva - Rychlobruslařka Martina Sáblíková se o víkendu v Moskvě bude snažit vrátit na trůn pro mistryni světa ve víceboji. Dvojnásobná olympijská šampionka z Vancouveru byla před rokem i kvůli pádu na pětikilometrové trati třetí, v předešlých dvou letech si ale domů odvezla zlaté medaile. Základním cílem bude pro Sáblíkovou jako vždy umístění na stupních vítězů. "Na tom se nic nemění," řekla čtyřiadvacetiletá svěřenkyně trenéra Petra Nováka. Program začíná oba dny ve 12:00 SEČ, přímé přenosy vysílá ČT a www.sportzive.cz.

Sáblíková v této sezoně suverénně kraluje Světovému poháru na dlouhých tratích, kde je blízko rekordnímu šestému celkovému triumfu za sebou. Čtvrtou výhru si připsala minulý týden v Hamaru, kde potvrdila svou dosavadní neporazitelnost na tratích 3000 a 5000 metrů.

O osudu vícebojařského MS ale stejně jako v předešlých letech hodně napoví už úvodní pětistovka, na které se bude Češka snažit příliš neztratit zejména na tradiční hlavní soupeřky Nizozemku Ireen Wüstovou a Christine Nesbittovou z Kanady.

"Doufám, že budu schopná jet pětistovku kolem 40,5, pak bych mohla bojovat o medaile. Pokud se mi ale nepovede start, tak ztráta bude obrovská," podotkla Sáblíková, které se přitom v Hamaru na patnáctistovce start nevydařil. A na pětistovce bude ještě důležitější. "Doufám ale, že to přijde zpět," řekla s úsměvem světová rekordmanka na 5000 m.

Suverénní výkony na delších tratích jí dodávají optimismus. "Jsem ráda, že se na poslední trojce potvrdilo, že jsem pořád tam (mezi nejlepšími) a budu schopná na dlouhých tratích náskok smazávat," poukázala Sáblíková na fakt, že na trojce i pětce tradičně soupeřky poráží a posouvá se výsledkovou listinou vzhůru.

Je nám líto, video expirovalo.
Před MS v rychlobruslařském víceboji
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články