Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sáblíková se v Hamaru chce přiblížit dalšímu triumfu ve světovém poháru

Hamar (Norsko)/Praha – V norském Hamaru pokračuje o víkendu Světový pohár v rychlobruslení a na startu nebude chybět ani česká hvězda Martina Sáblíková. Dvojnásobná olympijská šampionka z Vancouveru v této sezoně vyhrála všechny tři závody na dlouhých tratích a na severu Evropy by se ráda přiblížila celkovému triumfu v seriálu, kterému kraluje již pět let.

"Byl bych rád, aby Martina stála na bedně, aby bojovala o celkové prvenství ve světovém poháru, protože by to bylo historicky rekordní šesté po sobě. A to ještě nikdo neměl na dlouhých tratích," uvedl trenér Petr Novák před odletem do Norska.

Čtyřiadvacetiletá Sáblíková doposud nasbírala maximální počet 300 bodů a na druhou Claudii Pechsteinovou z Německa má náskok 70 bodů. Česká reprezentantka se bude muset vypořádat s nezvykle dlouhou závodní pauzou. Naposledy totiž startovala na evropském šampionátu ve víceboji na začátku ledna v Budapešti.

"Pauza je sice velká, ale závodila jsem v Kanadě, i když jsem jela jen pětistovku a kilometr. Ale aspoň něco jsem odjela, což byl dobrý tah. Uvidíme, na závody se samozřejmě těším," řekla Sáblíková Českému rozhlasu. Společně s Novákem a Karolínou Erbanovou byla totiž v zámoří, kde se konal světový šampionát ve sprintu.

Vedle Sáblíkové a Erbanové se v Hamaru představí i Pavel Kulma, Zdeněk Haselberger a Milan Sáblík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články