Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Erbanová zajela na MS český rekord na pětistovce

Calgary - Českým rekordem na pětisetmetrové trati vstoupila rychlobruslařka Karolína Erbanová do sprinterského mistrovství světa v Calgary. V polovině šampionátu jí patří devatenácté místo. Vlastní národní rekord na 500 metrů, který zajela před rokem na téže kanadské dráze, překonala Erbanová o pět setin sekundy a v úvodní disciplíně MS skončila patnáctá. V mužské úvodní pětistovce byl nejrychlejší korejský obhájce prvenství I Kjo-hjuk, který už sprinterské MS vyhrál čtyřikrát.

Karolína Erbanová
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo/Matt Dunham

Na kilometru naopak Erbanová za svým maximem zaostala o více než vteřinu a obsadila 22. místo. Po dvou závodech vede pořadí víceboje domácí obhájkyně titulu Christine Nesbittová, která se jako první žena v historii dostala na kilometru pod hranici 73 sekund. Nový světový rekord kanadské rychlobruslařky má hodnotu 1:12,68, konkurenci dnes ve své parádní disciplíně deklasovala bezmála o půldruhé vteřiny.

Devatenáctiletá Erbanová je první Češkou, která na sprinterském šampionátu startuje. V neděli absolvují rychlobruslařky tytéž disciplíny ještě jednou a kouč Novák věří, že se jeho svěřenkyně ve čtyřboji udrží mezi první dvacítkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články