Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Novotná byla na pětistovce sedmá, vyhrála Fontanaová

Mladá Boleslav - Česká rychlobruslařka Kateřina Novotná upadla na mistrovství Evropy na krátké dráze v Mladé Boleslavi v semifinále závodu na 500 metrů a obsadila v této disciplíně sedmé místo. Závod vyhrála vítězka páteční patnáctistovky Arianna Fontanaová z Itálie, druhá skončila její krajanka Martina Valcepinaová a třetí byla po pádu a diskvalifikaci soupeřky Andrea Keszlerová z Maďarska.

Kateřina Novotná
zdroj: ČT24

Závod mužů vyhrál Rus Vladimir Grigorjev před Brity Jackem Whelbournem a Jonem Eleyem. V hodnocení víceboje vede soutěž žen jasně Fontanaová, Novotná je sedmá. Mezi muži se o vedení zatím dělí Grigorjev a Nizozemec Sjinkie Knegt.

Sedmadvacetiletá Novotná si dnes věřila. Z rozjížďky postoupila snadno z prvního místa, ve čtvrtfinále se na vedoucí pozici dostala ve třetím z pěti kol a opět vyhrála. V semifinále ale byla po startu třetí, a když se v druhém kole snažila odrazit útok Nizozemky Yary Van Kerkhofové, podklouzla jí brusle a upadla.

Reakce Kateřiny Novotné:

"Člověk je naštvanej, když upadne. Kdybych prohrála tím, že mě předjedou ostatní, tak jsou prostě lepší, ale takhle jsem si to pokazila sama. O to víc to štve. Těch pádů je tady dost, je to celkem běžná věc, ale člověk není rád, když se to stane zrovna jemu."

Bývalá mistryně Evropy ve víceboji vždy skončila na ledě nezaviněně. "Byla jsem v tom vždycky sama, včera jsem si šlápla na špunt, dneska mi to podjelo, takže v tom nebylo cizí zavinění," konstatovala. O to víc ji dva pády ve dvou dnech mrzely. "Protože to nebylo žádným kontaktem, můžu si za to sama. Bohužel, co se dá dělat," dodala Novotná.

Je nám líto, video expirovalo.
ME v rychlobruslení na krátké trati 2012 Česko

Česká rychlobruslařka si věřila, že by se do finále probojovala. Její semifinálový závod byl prý o něco jednodušší, navíc jí prý vyšel start. "Byl rychlý, ale trochu mi překážela Maďarka (Keszlerová)," uvedla Novotná. "Určitě jsem si ale věřila, že bych holky mohla předjet i ze zadní pozice na trati," doplnila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články