Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Šlesingr i Soukup dojeli v závodu s hromadným startem v elitní desítce

Anterselva – V závodu biatlonistů s hromadným startem v italské Anterselvě oba čeští účastníci dojeli v elitní desítce. Na vítězného Němce Andrease Birnbachera ztratil pátý Michal Šlesingr necelých třináct sekund, sedmý skončil Jaroslav Soukup. V dramatickém finiši porazil Birnbacher o desetinu sekundy Rusa Antona Šipulina, třetí byl stejně jako v pátečním sprintu vedoucí muž průběžného pořadí světového poháru Martin Fourcade z Francie.

Šlesingr jako jediný z třiceti účastníků závodu trefil všech 20 terčů. Ještě zhruba kilometr před cílem patnáctikilometrového závodu se držel ve vedoucí pětičlenné skupině, v závěrečných stovkách metrů mu však došly síly. Na vítězného Němce Andrease Birnbachra ztratil 12,7 sekundy.

"Michal je rváč, ale bylo vidět, že mu při sjezdech soupeři ujíždějí a musel je znovu dohánět. Bylo poznat, že mu trochu schází v běhu," řekl pro svazový web reprezentační trenér Ondřej Rybář.

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v biatlonu Itálie

Dva trestné okruhy za chyby na obou položkách vleže musel absolvovat Soukup, ale výborným během se propracoval až do elitní desítky a v cíli byl zhruba osm sekund po Šlesingrovi. Mezi české biatlonisty se vklínil Rus Malyško, který se za Soukupem vyvezl.

"Jarda to udělal, jak nejlíp mohl. Ve finiši není nejsilnější a oprávněně se obával, že můžou být dostiženi zezadu. Obě špatné rány netrefil těsně, ale jsou to vždycky chyby, i když kalibrovky. Včera jsem mu po sprintu za střelbu vynadal, dnes ho moc chválím," řekl Rybář. I když se ani Šlesingr ani Soukup neprobojovali až na stupně vítězů, za výsledky oběma poděkoval. "Synovi jsou dnes tři roky a dali mu nádherný dárek k narozeninám," řekl kouč.

Třicetiletý Birnbacher si s jednou minelou na střelnici dojel pro třetí vítězství v sezoně a navázal na výhru z prvního závodu s hromadným startem v Oberhofu.

Výsledky závodu s hromadným startem v Anterselvě

1. Birnbacher (Něm.) 38:45,7 (1 tr. okruh),

2. Šipulin (Rus.) -0,1 (1),

3. M. Fourcade (Fr.) -0,3 (1),

4. Lindström (Švéd.) -2,4 (1),

5. Šlesingr (ČR) -12,7 (0),

6. Malyško (Rus.) -16,0 (2),

7. Soukup (ČR) -20,9 (2),

8. Boeuf (Fr.) -31,6 (2),

9. Fak (Slovin.) -32,7 (3),

10. Björndalen (Nor.) -33,0 (2).

Průběžné pořadí SP:1. M. Fourcade 546 b., 2. Svendsen (Nor.) 519, 3. Birnbacher 494, 4. S. Fourcade (Fr.) 444, 5. Makovějev (Rus.) 416, 6. Bö (Nor.) 397, ...14. Šlesingr 310, 20. Soukup 253, 43. Moravec 89, 53. Holubec 56, 61. Vítek (všichni ČR) 30.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články