Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Větrný závod v Oberhofu vyhráli Italové

Oberhof (Německo) - Čeští biatlonisté Zdeněk Vítek, Jaroslav Soukup, Ondřej Moravec a Michal Šlesingr obsadili ve štafetě na 4x7,5 km Světového poháru v německém Oberhofu deváté místo. Na překvapivé vítěze Italy ztratili v náročných podmínkách tři minuty a 39 vteřin.

Lukas Hofer
zdroj: ČTK/AP

Čeští reprezentanti před 19 tisíci fanoušky za hustého sněžení a silného větru zaostali za vystoupením z úvodní štafety sezony v rakouském Hochfilzenu, kde skončili sedmí.

"Spokojeni být nemůžeme. Možná, kdybychom nedali tři trestná kola, ale na nic se nevymlouváme. Takový je biatlon, když potká počasí nanic," uvedl trenér Ondřej Rybář. Litoval, že Šlesingr pokazil poslední střeleckou položku, po níž musel na dva trestné okruhy.

"Měl sice hodně složité počasí, ale závodník jeho formátu to měl zvládnout líp. Sám říkal, že toho měl už na střelnici plný zuby," prohlásil Rybář. Jeden trestný okruh absolvoval také Soukup na druhém úseku.

Italové senzačně vyhráli o šest vteřin před Ruskem. Třetí byli se ztrátou 32 sekund Švédové, kteří jako jediní spolu s vítěznou čtveřicí předvedli bezchybnou střelbu. Až čtvrté místo obsadili favorizovaní Němci a napodobili čtvrteční neúspěch domácí ženské štafety.

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v biatlonu Německo

Výsledky SP v biatlonu v Oberhofu

1. Itálie (De Lorenzi, M. Windisch, D. Windisch, Hofer) 1:30:49,1 (0 tr. okruhů+5 dobíjení),

2. Rusko (Šipulin, Garaničev, Usťugov, Volkov) -6,1 (2+13),

3. Švédsko (Arwidson, Ferry, Lindström, Bergmann) -32,7 (0+6),

4. Německo -1:03,1 (1+14),

5. Norsko -2:38,0 (3+13),

6. Rakousko -2:39,4 (2+15),

...9. ČR (Vítek, Soukup, Moravec, Šlesingr) -3:39,2 (3+14).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články