Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hannawald se bojí o svůj rekord

Innsbruck (Rakousko) - Sven Hannawald se obává, že po deseti letech může padnout jeho rekord. Bývalý německý skokan na lyžích v ročníku 2001/02 vyhrál jako jediný muž v historii všechny čtyři závody Turné čtyř můstků a nevylučuje, že totéž se může podařit Rakušanovi Gregoru Schlierenzauerovi.

"Schlierenzauer je stroj. Mám pocit, že v těchto dnech není k překonání," napsal sedmatřicetiletý Hannawald ve svém blogu na webu televizní stanice Eurosport.

Schlierenzauer vyhrál první dva závody na německých můstcích v Oberstdorfu a v Ga-Pa. Po přesunu na domácí půdu je favoritem nejen na celkové prvenství, ale i na vyrovnání Hannawaldova rekordu, za což by dostal prémii milion franků (21 milionů korun).

"Gregor se v této sezoně stále zlepšuje a jeho forma stoupá," napsal Hannawald, jenž upíná naděje na udržení své jedinečnosti pouze k jinému Rakušanovi Andreasi Koflerovi. "Andreas je jediný skokan, který ho může přeletět. Jen zatím neměl na své straně štěstí," dodal muž, jehož sportovní kariéra skončila syndromem vyhoření.

O svůj rekord se Hannawald bál už před sedmi lety, kdy se málem dočkal následovníka. "Tehdy unikl Jannemu Ahonenovi triumf v Bischofshofenu o 0,2 bodu. Martinu Höllwarthovi jsem vděčný dodnes," uvedl dvojnásobný mistr světa v letech na lyžích při vzpomínce na ročník 2004/05, kdy slavný Fin vyhrál tři díly Turné a ve čtvrtém skončil těsně druhý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články