Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Do závodu Turné v Ga-Pa postoupili všichni čtyři Češi

Garmisch-Partenkirchen (Německo) - V druhém závodu Turné čtyř můstků v Garmisch-Partenkirchenu budou na Nový rok startovat všichni čtyři čeští skokané na lyžích. Trio Lukáš Hlava, Jan Matura a Jakub Janda postoupilo z dnešní kvalifikace, Roman Koudelka měl účast v závodě jistou zásluhou svého postavení v elitní desítce Světového poháru.

Roman Koudelka
zdroj: ČTK/AP

Právě sedmý muž z úvodního závodu v Oberstdorfu Koudelka předvedl z Čechů nejlepší výkon, za skok 127,5 metru byl šestnáctý. "Skok se mi trošku nepovedl. Je špatné počasí, zadrhl jsem v pohybu, šel moc na lyže a skok byl bez pocitu. Ale když udělám špatný skok a má takovéhle metry, tak spokojenost," řekl Koudelka, jenž se v prvním kole utká se Slovincem Peterem Prevčem.

Hlava byl devatenáctý a v k.o. souboji ho čeká Rus Dmitrij Vassiljev. Čtyřiadvacátý Matura, jenž jako jediný z Čechů neuspěl v kvalifikaci v Oberstdorfu, se utká s Němcem Michaelem Neumayerem a osmatřicátý Janda s Japoncem Daiki Itoem.

Stejně jako páteční závod provázely i dnešní kvalifikaci v Ga-Pa rozmary počasí. Po osmnácti skocích a dvacetiminutové pauze se kvůli větru a hustému sněžení startovalo znovu, nicméně poté už se kvalifikace odskákala bez větších problémů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články