Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Lanzinger s amputovanou nohou jel ve Flachau jako předjezdec

Flachau (Rakousko) - Téměř čtyři roky po amputaci nohy se rakouský lyžař Matthias Lanzinger znovu objevil ve Světovém poháru. Jednatřicetiletý závodník startoval v roli předjezdce ve slalomu ve Flachau a vysloužil si bouřlivý aplaus zhruba deseti tisíc diváků. Lanzinger přišel o levou nohu pod kolenem po těžkém pádu v březnu 2008 při závodu Světového poháru v norském Kvitfjellu.

Matthias Lanzinger
zdroj: AP

Po rehabilitaci se pustil do studia ekonomie a práce v marketingu v lyžařské firmě, ale rozhodl se vrátit i k závodům. "Když jsem začal studovat, cítil jsem, že chci pořád závodit. Rozhodl jsem se, že tou nehodou by to skončit nemělo," uvedl Lanzinger, jenž před šesti lety vybojoval v super-G v Beaver Creeku třetí místo, své jediné umístění na stupních vítězů ve Světovém poháru.

Jeho cílem je úspěch na paralympijských hrách v roce 2014 v Soči. Mezi handicapovanými už nedávno vyhrál závod Evropského poháru a doufá v účast na paralympiádě. "Když už bych tam byl, mým cílem by byla medaile. Chtěl bych ji získat a ukončit kariéru," prohlásil rakouský lyžař.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články