Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kostelič slavil jubilejní triumf, Krýzl bodoval

Flachau (Rakousko) - Jubilejní dvacáté vítězství v závodech Světového poháru vybojoval chorvatský lyžař Ivica Kostelič, který vyhrál slalom v rakouském Flachau. Z českých reprezentantů bodoval jen Kryštof Krýzl, který dosáhl díky 24. místu nejlepšího výsledku v sezoně.

Ivica Kostelič
zdroj: Ap

Obhájce celkového prvenství ve Světovém poháru Kostelič vedl už po prvním kole. Nakonec zvítězil o sedm setin sekundy před Švédem Andrem Myhrerem, jenž zajel za sněžení nejrychlejší druhou jízdu a polepšil si z průběžné páté příčky. Třetí skončil se ztrátou devíti setin Ital Cristian Deville.

Kostelič navázal na triumf ve slalomu v Beaver Creeku ze začátku prosince a připsal si druhé vítězství v sezoně, po němž se posunul do čela hodnocení disciplíny. Krýzl si právě po Beaver Creeku, kde byl devětadvacátý, podruhé v ročníku připsal body. V úvodním kole skončil osmadvacátý, šest setin od prvního nepostupového místa. Ve druhé jízdě dosáhl dvaadvacátého času a polepšil si i díky výpadku dvou soupeřů.

Další čeští lyžaři na body nedosáhli. Filip Trejbal obsadil v prvním kole 35. pozici o 37 setin za postupem. Ondřej Bank byl jednapadesátý a dál čeká na první body v sezoně. Martin Vráblík skončil na 55. místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články