Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Březina skončil ve finále GP šestý, vyhrál Chan

Quéebec (Kanada) - Český krasobruslař Michal Březina nevylepšil ve finále Grand Prix v Quebecu poslední místo z pátečního krátkého programu a i po dnešních volných jízdách zůstal šestý. Zvítězil domácí kanadský reprezentant Patrick Chan, obhájce prvenství a mistr světa.

Michal Březina
zdroj: ČTK/AP

Jednadvacetiletý Březina jakožto poslední muž po krátkém programu jel svou volnou jízdu jako první v pořadí. Zařadil do ní čtverný salchow, po němž si sáhl rukou na led, úvodní trojitý axel zvládl, upadl však při druhém, původně zamýšleném do kombinace.

V součtu dostal čtvrtý krasobruslař z loňského i letošního mistrovství světa od rozhodčích 218,98 bodu, více než při svém vítězství na Americké brusli i než při třetím místě v Paříži. Nikoho z pětice soupeřů však v Kanadě nepředstihl, na pátého Američana Jeremyho Abbotta nakonec ztratil bezmála 20 bodů.

Chan za mohutného aplausu domácích diváků zvítězil o více než 11 bodů před Japoncem Daisukem Takahašim, který navzdory až pátému místu po krátkém programu nakonec zůstal až do poslední chvíle ve hře o prvenství. Třetí skončil Španěl Javier Fernández.

Ženské finále v Quebecu vyhrála Italka Carolina Kostnerová. Japonská favoritka Mao Asadaová se krátce před soutěží odhlásila a vydala se domů za vážně nemocnou matkou, ta však ještě před jejím příjezdem zemřela.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články