Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští bobisté nemají peníze, ale nevzdávají se

Altenberg - Nedávno začala sezóna také pro české bobisty. Kvůli nedostatku peněz zapříčiněnému především problémy Sazky nemohl český tým odcestovat k prvnímu závodu světového poháru do Kanadského Whistleru. Do seriálu se tak zapojil až minulý týden v rakouském Iglú. O víkendu čeká českou posádku evropský pohár v německém Altembergu.

České boby
zdroj: ČT24

Omlazený tým se po odchodu zkušeného Iva Danileviče potýká z řadou problémů. Českým bobistům chybí nejen zkušenosti, ale hlavně finanční prostředky. Za svými soupeři zaostávají především v technologické výbavě, což se projevilo i v posledním závodě světového poháru.

"V Igls bylo docela teplo, bylo tam 8 až 10 stupňů na dráze a na měkký led jsme ještě nesehnali nic. Bylo to vidět i na výsledku, že ten bob nezrychloval, spíš se propadal, i když se jelo dobře." Bobistům chybí i peníze na trénink. Zatímco česká posádka absolvovala před sezónou jen desítku tréninkových jízd, konkurence jich měla na svém kontě v přípravě více jak desetkrát tolik.

Přesto se čeští bobisté pohybují ve světovém poháru mezi dvacátým a třicátým místem. Největší naděje upínají k evropskému mistrovství, které se koná za měsíc právě v Altembergu, kde by čeští reprezentanti chtěli skončit v elitní desítce.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští bobisté
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články