Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bank se vrátí do SP už o víkendu v Beaver Creeku

Praha - V tréninku se mu technicky dařilo, jezdil rychlé časy a jeho organismus neprotestoval, proto se český sjezdař Ondřej Bank rozhodl, že se po vážné nemoci vrátí do seriálu světového poháru už tuto neděli při obřím slalomu v americkém Beaver Creeku. Původně přitom zvažoval, že celou sezonu vynechá, potom hovořil o nejrychlejší možné variantě návratu v příštím týdnu ve Val d'Isere. Své plány přehodnotil a o dalším víkendu by ve Francii mohl nastoupit i do slalomu.

Ilustrační foto

Když se na začátku léta vrátil z dovolené v Thajsku, skolila Banka neznámá vážná choroba. Dodnes nikdo neví, co mu bylo, na lyžích nestál pět měsíců. Vysoké teploty, zesláblý organismus a dlouhé týdny na lůžku v nemocnici ho připravily o patnáct kilogramů hmotnosti. Deset už nabral zpět a cítí se dobře.

"Mám 84 kilo, to je na obřák takřka ideální váha," řekl Bank. V posledním týdnu obří slalom v délce více než jedné minuty trénoval a zajížděl rychlé časy. "Takže jsem se rozhodl, že to zkusím, protože i tělo na to reaguje dobře," prohlásil.

Důvodem je i skutečnost, že pokud je na seznamu zraněných lyžařů, ubývají mu pomaleji body, podle nichž se určuje nasazení na startu. A jeden odjetý závod v každé disciplíně sjezdového lyžování na tom podle pravidel nic nezmění. "Takže čím dřív, tím líp. Samozřejmě to je hlavně test, i když technicky se cítím velmi dobře. Uvidím, jestli to vydržím, protože závod je trochu něco jiného a je pořád ještě o trochu delší než ty tréninky. A také jak budu po závodu fyzicky vypadat. Pak budu řešit, co dál," řekl.

Příští týden v neděli by mohl jet i slalom speciál. Další disciplínu, kterou si může zkusit, aniž by mu skončil status zraněného lyžaře. "Po Americe to vyhodnotíme, slalom bych ale asi chtěl zkusit a doladit tam těch pár procent, co mi ještě chybí k ideálnímu stavu," přemítal Bank.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články