Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Sáblíková zahájila Světový pohár triumfem na trojce v Čeljabinsku

Čeljabinsk - Rychlobruslařka Martina Sáblíková vyhrála úvodní závod Světového poháru na trati 3 000 metrů v ruském Čeljabinsku. Olympijská vítězka a obhájkyně celkového prvenství ve SP na dlouhých tratích porazila časem 4:06,54 minuty o 62 setin sekundy úřadující mistryni světa Nizozemku Ireen Wüstovou. Úvodní závody na 500 metrů vyhráli v Čeljabinsku Fin Pekka Koskela a Číňanka Ťing Jü. Karolína Erbanová obsadila ve skupině B čtvrté místo časem 39:33.

Ilustrační foto

Třetí místo na třech kilomterech obsadila překvapivě německá legenda Claudia Pechsteinová, která kvůli trestu za porušení dopingových pravidel dva roky mezi elitou ve Světovém poháru nezávodila. Na Sáblíkovou devětatřicetiletá pětinásobná olympijská vítězka ztratila 1,27 sekundy.

Sáblíková, dvojnásobná zlatá medailistka z her ve Vancouveru, se na trať vydala v předposlední dvojici s jinou Němkou Stephanií Beckertovou. Porazila ji bez pěti setin o tři sekundy, Beckertová nakonec obsadila osmé místo.

Pechsteinová se na ledový ovál vrátila letos v únoru po vypršení trestu z roku 2009, který jí Mezinárodní bruslařské unie ISU udělila za porušení dopingových pravidel, aniž měla pozitivní test. Na jaře závodila ve skupině B a vyjela si start na mistrovství světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články