Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bauer vynechá úvod Světového poháru

Muonio (Finsko) - Běžec na lyžích Lukáš Bauer vynechá úvodní díl Světového poháru. Kvůli nachlazení měl v závěrečné přípravě ve finském Muoniu pauzu, a proto nepojede o víkendu v norském Sjusjönu. Bauer by se měl poprvé ve stopě objevit v Kuusamu, jak uvedla webová stránka fiscrosscountry.com.

Lukáš Bauer
zdroj: ČTK

"Jak je běžné, tak mě zase potrápil 'kašlík a rýmička', klasicky mě nepodržely průdušky a začaly stávkovat," napsal Bauer na svém webu, proč v Muoniu, kam běžci odjeli začátkem listopadu, netrénoval devět dnů až do minulého pátku.

Bauer už po pauze začal o víkendu opět trénovat, ale do Sjusjönu nepojede a bude dál lyžovat v Muoniu. "Potrénuju a pokusím se dostat zpět do kondice, i když vím, že po zdravotních problémech můžu v Kuusamu jenom překvapit," řekl čtyřiatřicetiletý Bauer směrem k trojkombinaci závodů v Kuusamu od 25. do 27. listopadu.

Dvojnásobný vítěz Tour de Ski doufal, že mu bude ve Finsku v přípravě nakloněno také počasí. "Hodně by mi pomohlo, kdyby zde konečně nasněžilo, abychom již nemuseli lyžovat pouze na umělém sněhu," přál si běžec, který se do Kuusama, kde jsou na programu sprinty, volná desítka a stíhací klasická patnáctka, přesune v pondělí.

Kvůli nemoci Bauer vynechá začátek SP podruhé během tří posledních let. Na úvod nestartoval ani před olympijskou sezonou. I loni měl trojnásobný olympijský medailista a vítěz světového poháru z roku 2008 problémy, ale nakonec start SP stihl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články