Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jakšovi příprava vyšla. Bude šlapat Bauerovi na paty?

Praha - Říkává se o něm, že může být nástupcem běžce na lyžích Lukáše Bauera, jednu z rolí české jedničky ale už Martin Jakš převzal. Stal se lídrem tréninkové skupiny Miroslava Petráska, který před letošní sezonou spolupráci s Bauerem zčásti ukončil. A podle zasvěcených by pětadvacetiletý lyžař mohl v nadcházející sezoně šlapat Bauerovi na paty. "Byl bych samozřejmě moc rád, ale Lukáš zůstává, podle toho, co jsem viděl, jednička. Je ve výborné formě, ale pokud nás tam bude víc, tak jedině dobře," řekl Jakš.

Jakš si plně uvědomuje, že se ale stal hlavním tahounem skupiny. "Cítím to tak trochu, tušil jsem v tréninku, že bych měl být ten nejlepší a táhnout ty ostatní a hlavně i mladší. Já myslím, že nám to vyhovovalo, tlak na výsledky ale v zimě bude, uvidíme," uvedl.

Před pěti lety získal na MS juniorů dvě medaile, je světovým šampionem do 23 let. Loni vystrčil růžky, když v Tour de Ski obsadil celkové osmé místo a na SP v Otepää byl na klasické desítce šestý. Letos by to prý mohlo být ještě lepší. "Snažil jsem se v létě trénovat, Míra (Petrásek) připravil plán na hraně únosnosti, ale udělali jsme toho hodně a zatím jsme to zvládli. Uvidíme, jak se to promítne v zimě," prohlásil Jakš.

Bronzový olympijský medailista ve štafetě zůstal v přípravě zdravý a trenér Petrásek mu napsal tréninkový plán na míru. "Musím to zaklepat, ale všechno je zatím v pohodě. To nejtěžší období pro mě byly ledovce a ty už skončily, ty jsem zvládl. Teď se musím soustředit na další období, aby to všechno klaplo," plánoval Jakš.

Cíle jsou prý v sezoně, která nemá globální vrchol, jasné. "Určitě Tour de Ski a uvidíme, jak se to bude vyvíjet," řekl Jakš. Pro české běžce bude dalším vrcholem závod Světového poháru na konci února v Novém Městě na Moravě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články