Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Verner chystá nové programy, konkurovat chce Chanovi

Praha - Připravit program, který by konkuroval mistru světa Kanaďanovi Patricku Chanovi - takový cíl si pro novou sezonu dal český krasobruslař Tomáš Verner. Obě nové jízdy již sestavil, nyní si bere krátkou dovolenou a pak se bude znovu připravovat v Kanadě, kde bude pilovat hlavně techniku skoků. Nově chce do volné jízdy zařadit hned dva různé čtverné skoky.

Verner má za sebou sezonu, v níž vyhrál český šampionát, postoupil do finále Grand Prix, získal bronz na mistrovství Evropy a skončil dvanáctý na mistrovství světa. "Ten světový šampionát to trochu kazí, protože se mi tam nepovedlo předvést to, co jsem chtěl. Ale i tak to pro mě byla pohádková sezona. Možná to vypadá, že mám růžové brýle, ale já to tak beru, protože mě vrátila zas tam, kde jsem chtěl být," řekl Verner.

Tomáš Verner:

"Lidé se mě ptali, jestli nechci skončit, ale to rozhodně ne. Budu jezdit dál a připravovat se na olympiádu v Soči."

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Verner po sezoně

S přípravou nových jízd začal Verner okamžitě po MS. "V pondělí jsem odletěl z Moskvy a v úterý už jsem dřel na ledě. Chci, aby můj nový program byl schopný konkurovat Patricku Chanovi. Ten nám všem na šampionátu utekl a dostával absolutní známky. Tu mezeru na něj teď musím zmenšit," uvedl mistr Evropy z roku 2007.

Na skocích bude přes léto pracovat s uznávaným odborníkem Rafaelem Arutunianem, který v minulosti spolupracoval například s mistrem světa z roku 2008 Jeffreyem Buttlem či americkou hvězdou Michelle Kwanovou. "Celkově pracuju s těmi nejlepšími lidmi v oboru. S Rafaelem budeme pracovat na technice skoků. Mám v plánu vyzkoušet všechny čtverné skoky až na axela a zjistit svoje možnosti. Chci do volné jízdy zařadit hned dva čtverné skoky, abych pořád neskákal jen čtverného toeloopa," uvedl Verner.

Verner chce oslnit swingem a remixovanou Carminou Buranou

Choreografii pro příští sezonu připravil v posledních čtrnácti dnech s choreografy Lori Nicholovou a Pasqualem Camerlengem. Volnou jízdu pojede na swingovou skladbu "Sing, Sing, Sing" doplněnou o pomalou pasáž "La vie en rose" v podání Louise Armstronga. "To by se mohlo Francouzům líbit," naznačil Verner, že při výběru myslel i na to, že příští světový šampionát se pojede v Nice.

Větší problém měl při rozhodování o krátkém programu. Polovina fanoušků mu doporučovala, aby zkusil něco klasického, druhá polovina ho od toho odrazovala a chtěla, aby se držel moderní tematiky. "Tak jsem pořád nevěděl. Nakonec jsem zvolil klasiku v podobě skladby Carmina Burana. Ale jde o zremixovanou verzi, trochu do hip hopu," prozradil Verner, který se těší, jak budou fanoušci reagovat. "Když začal Takahaši jezdit na zremixované Labutí jezero, tak měl ohromný úspěch. Třeba to bude podobné."

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články