Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ve skoku na lyžích možná bude smíšená týmová soutěž

Berlín - Mezinárodní lyžařská federace (FIS) chystá novou disciplínu i ve skoku na lyžích, a to smíšenou soutěž týmů. Muži i ženy by přitom závodili na úrovni světového poháru. První takový závod by se mohl uskutečnit už příští sezonu na proslulém Holmenkollenu v Norsku. "Skutečně máme v plánu tyto myšlenky uvést v realitu. Už jsme o tom jednali a teď chceme požádat o stanovisko jednotlivé národní svazy," řekl ředitel sekce skoků FIS Walter Hofer. Pokud tuto myšlenku svazy i skokanská komise podpoří, mohli by o tom jednat zástupci FIS na červnovém kongresu.

Ženské skoky na lyžích se nově dostaly do programu olympijských her a premiéru budou mít za tři roky v Soči. Od nové sezony budou mít skokanky také světový pohár, na mistrovství světa soutěží o medaile od šampionátu 2009 v Liberci.

Už o víkendu FIS zveřejnila, že chystá novinky také ve světovém poháru v severské kombinaci. Od příští sezony by se měl objevit sprint dvojic a také závod, v němž by lyžaři po vzoru biatlonistů museli obíhat trestné okruhy dlouhé 150 metrů podle svých výsledků ve skoku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články