Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Měl jsem vygumováno, vzpomíná Řezáč k \"šůšn videu\"

Praha - Dálkový běžec na lyžích Stanislav Řezáč, který se do podvědomí veřejnosti paradoxně zapsal více "šušn videem" než svými úspěchy, má za sebou výbornou sezonu. Sedmatřicetiletý sportovec vyhrál šestidílnou sérii závodů Ski Classics. K udržení vedení mu stačilo v závěrečném dílu série, norském Norefjellrennetu, 13. místo. Český běžec zpětně k rozhovoru ve třech jazycích tvrdí: "Měl jsem v hlavě vygumováno."

"Nemohl jsem si vzpomenout na žádné slovíčko," vzpomíná Řezáč v rozhovoru pro Deník Sport s tím, že angličtinu musí vylepšit. Jak sám ale říká, i špatná reklama je dobrá reklama. "Viděl jsem, že jsou tam nějací maníci, ale nevšiml jsem si, že mají kameru. Točili závodníky na dojezdu a pak to blbě sestříhali. Birkebeiner je tak těžkej závod, že hlava zapomene," vysvětluje běžec, který v letošní sezoně skončil na třetím místě ve FIS Marathonu.

Řezáč se prý na video, které vzbudilo neskutečný ohlas a na serveru YouTube má desítky tisíc shlédnutí, díval s manželkou. "Zasmáli jsme se tomu," přiznává. Český běžec měl podle svých slov mluvit mateřštinou. "Řekl jsem si: 'Kurňa, měl jsem mluvit česky než to takhle motat'."

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Stanislava Řezáče k uplynulé sezoně

Vítězství v sérii Ski Classic řadí Řezáč nejvýše ve své kariéře. "I když jsem v roce 2005 vyhrál FIS Marathon Cup," vypichuje. Jeho nejtěžší závod ze série byl úplně ten poslední. "Bylo plus pět stupňů a hrozně pomalý jarní měkký sníh. Tři dny předtím mě chytnul zub, takže jsem se nevyspal. Měl jsem toho všeho dost. Myslel jsem, že nedojedu do cíle," přiznává a ke svému slavnému rozhovoru podotýká: "Ať si každý zkusí takový závod odjet a pak něco říkat."

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články