Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Bauer a Janečková jsou čeští mistři na distančních tratích

Harrachov (Semilsko) - Přesně podle papírových předpokladů skončily na mistrovství České republiky v běhu na lyžích v Harrachově závody volnou technikou. Tituly na mokré a rozměklé trati vybojovali na 15 kilometrů Lukáš Bauer a na ženské desítce Ivana Janečková. Oba mají z letošního šampionátu druhou medaili. Bauer byl v pátek nečekaně třetí ve sprintu a Janečková skončila druhá. Šampionát pokračuje v neděli závody štafet.

Za Bauerem doběhl druhý se ztrátou 16 sekund Martin Jakš. Třetí místo obsadil Ondřej Horyna, který na vítěze nabral manko více než tři čtvrtě minuty. "Nebyla to žádná velká zábava na tomhle sněhu a za těch podmínek, ale vítězství určitě potěší," uvedl Bauer. Vedle teplého počasí běžce trápilo i sněžení s občasným deštěm.

Bauer získal celkově čtvrtý mistrovský titul. Janečková vyhrála domácí šampionát poprvé na distanční trati, ve sbírce má i loňské zlato ve sprintu. Kromě toho vybojovala ve své kariéře na českém šampionátu už šest stříbrných medailí.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistrovství ČR vyhrál Bauer

Druhá Klára Moravcová zaostala za Janečkovou o takřka 25 sekund. Bronz patří se ztrátou 52,4 sekundy na vítězku Martině Chrástkové, nečekané vítězce pátečního sprintu.

Výsledky MČR v běhu na lyžích

Muži - 15 km volnou technikou:

1. Bauer 31:31,5,

2. Jakš -16,

3. Horyna -45,5.

Ženy - 10 km volnou technikou:

1. Janečková 22:28,1,

2. Moravcová -24,8,

3. Chrástková -52,4.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články