Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Samková do boje o medaile nezasáhla

Arosa (Švýcarsko) - Snowboardista Michal Novotný skončil jedenáctý v předposledním závodu světového poháru ve snowboardcrossu. Česká naděje Eva Samková dnes do bojů o medaile v Arose zasáhnout nemohla. Při dopoledním rozjíždění spadla a otřesená nastoupila do čtvrtfinále, aby alespoň bodovala, ale úmyslně hned po startu vyjela z trati a ze závodu odstoupila. Z výhry se v švýcarském středisku radovali dvojnásobný olympijský vítěz Seth Wescott z USA a poprvé v kariéře Bulharka Alexandra Jekovová.

V Arose se jezdilo v šesti po vzoru X-Games a Novotný v desetistupňovém teplu postoupil z osmifinále i čtvrtfinále vždy z třetího místa. V semifinále ale chyboval a zbylo na něj malé finále, v kterém spadl, dojel pátý a celkově byl klasifikován jako jedenáctý. To je jeho nejlepší výsledek v sezoně, maximem dosud bylo 12. místo z úvodního dílu SP v Argentině. Na mistrovství světa v La Molině dojel Novotný patnáctý, ale jinak se vítězi dvou závodů SP příliš nedařilo.

Z osmifinále postoupil v Arose i Novák, se kterým jel v jízdě Bakeš, ale ten skončil na prvním nepostupovém místě. Novák vypadl po pátém místu ve čtvrtfinále.

Už ve středu se v Arose zranila druhá česká snowboardistka Klára Koukalová, která si v kvalifikaci zlomila nohu a byla operována v nemocnici v Churu. V pátek je v Arose na pořadu poslední snowboardcross sezony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články