Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mladý norský biatlonista Bö ve své první sezóně vyhrál SP

Oslo - Norský biatlonista Tarjei Bö získal ve své první kompletní sezoně ve Světovém poháru velký křišťálový glóbus za celkové vítězství. Dvaadvacetiletý talent těsně uhájil v závěrečném závodu s hromadným startem v Oslu vedení před krajanem Emilem Heglem Svendsenem, jenž na Holmenkollenu vyhrál. Trojnásobný mistr světa z Chanty Mansijsku a objev této sezony porazil krále minulého ročníku Svendsena o pouhých pět bodů.

Finále sezony nevyšlo Michalu Šlesingrovi. Nejlepší český reprezentant musel na šest trestných okruhů, měl jeden z nejpomalejších běžeckých časů a obsadil 28. pozici. V konečném pořadí SP skončil devátý, což je nejlepší
české umístění od třetí příčky Jana Matouše ze sezony 1986/87. Šlesingr byl dosud nejlépe šestnáctý a oproti loňsku si polepšil dokonce o dvacet příček.

Michal Šlesingr:

"Za to zlepšení jsem samozřejmě moc rád a svým způsobem jsem i hrdý na to, jak jsem se dokázal za rok zvednout. Na druhou stranu vím, že kdybych spoustu závodů neztratil zbytečně na střelnici, mohlo to být ještě mnohem lepší."

Dvojnásobný olympijský vítěz Svendsen zdolal před domácím publikem ve spurtu Rusa Jevgenije Usťjugova. Oba těsně před rovinkou předstihli norskou biatlonovou legendu Ole Einara Björndalena, jenž měl ještě 700 metrů před cílem náskok 16 sekund, v závěru patnáctikilometrového běhu mu však došly síly a skončil třetí.

S únavou se potýkal také Šlesingr, jenž se závěrečným závodem doslova protrápil. "Břicho se mi kroutilo, nohy jsem měl tuhé. Dlouhá sezona se na mém stavu projevovala. Na střelbě jsem dělal chyby, hloupé chyby, ale už jsem se prostě nebyl schopen zklidnit, soustředit. Jel jsem přes závit," uvedl nejlepší český biatlonista posledních let. "Už jsem byl úplně hotovej a jen jsem si přál, aby už byl konec toho trápení," dodal Šlesingr.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články