Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Mäkäräinenová se stala první finskou vítězkou biatlonového SP

Oslo - Kaisa Mäkäräinenová vyhrála jako první finská biatlonistka hodnocení Světového poháru. Své celkové vítězství potvrdila 15. místem v závěrečném závodu sezony s hromadným startem v Oslu, který ovládla Běloruska Darja Domračevová. České reprezentantky se do závodu pro 30 nejlepších v SP nekvalifikovaly. Nejúspěšnější česká biatlonistka Veronika Vítková obsadila celkově 43. pozici.

Osmadvacetiletá Mäkäräinenová korunovala ziskem velkého křišťálového glóbu svou životní sezonu. Začátkem března v Chanty Mansijsku se stala ve stíhačce první finskou mistryní světa v historii a teď navíc ovládla hodnocení dlouhodobého seriálu.

Mäkäräinenová v sezoně vyhrála včetně světového šampionátu tři závody a nebodovala pouze v jednom z 26 dílů seriálu, když byla kvůli administrativní chybě diskvalifikována. Druhou v celkovém pořadí Andreu Henkelovou z Německa porazila o 33 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Světový pohár v biatlonu 2011 Norsko

Poslední vítězství ročníku si na Holmenkollenu připsala Domračevová a získala malý glóbus za hodnocení závodů s hromadným startem na 12,5 km. Na poslední chvíli předstihla dosavadní vedoucí ženu této disciplíny Magdalenu Neunerovou z Německa, jež skončila šestá. Desetinásobná mistryně světa musela kvůli nemoci vynechat sobotní stíhačku, do níž měla startovat jako první po vítězství ve sprintu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články