Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Vítěz SP Kostelič získal i malý glóbus za slalom

Lenzerheide - Chorvatský lyžař Ivica Kostelič získal ve finále Světového poháru v Lenzerheide malý křišťálový glóbus za hodnocení slalomu. Nejuniverzálnější sjezdař současnosti si už dříve zajistil velký glóbus za celkové vítězství v seriálu a malý za kombinaci. Jednatřicetiletý Kostelič dosáhl na slalomový triumf i přesto, že v dnešním závodu obsadil až osmnácté místo a podle pravidel finále SP nebodoval.

Jeho nejbližší pronásledovatel Jean-Baptiste Grange z Francie totiž v prvním kole vypadl a Švéd André Myhrer, jenž mohl dosáhnout na glóbus v případě výhry, skončil šestý. Starší bratr bývalé hvězdy Janici Kosteličové vyhrál podruhé v kariéře hodnocení slalomu s náskokem 36 bodů před mistrem světa Grangem. První slalomový glóbus získal Kostelič už v roce 2002.

Závěrečný individuální závod sezony vyhrál olympijský vítěz Giuliano Razzoli. Šestadvacetiletý Ital v husté mlze a měkkém sněhu porazil o tři setiny sekundy Rakušana Maria Matta, jemuž těsně uniklo třetí vítězství ve slalomu SP za sebou. Třetí skončil Němec Felix Neureuther. Čeští slalomáři se do finálového závodu nekvalifikovali. Světový pohár by měl v neděli uzavřít závod družstev, v němž budou Češi obhajovat loňský triumf.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články