Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Samková poprvé v SP vystoupila na stupně vítězů

Valmalenco (Itálie) - Česká snowboardcrossařka Eva Samková skončila druhá v závodu světového poháru v italském Valmalencu a poprvé v kariéře vystoupila na stupně vítězů. Juniorská mistryně světa dnes ve finále prohrála jen s americkou hvězdou Lindsey Jacobellisovou a potvrzuje roli velkého talentu. Samková získala druhé místo v osmém závodu SP, který v kariéře jela. Dosud nejlépe skončila šestá před měsícem v kanadském Stonehamu. Před finálem sezony se Samková posunula v pořadí disciplíny už na šesté místo.

"Jasně, je to životní výsledek! Jsem nadšená, protože jsem nečekala, že bych mohla dosáhnout tak vysoko," uvedla sedmnáctiletá Samková. "Je to fantastické, protože jsem jela v rozjížďce se třemi medailistkami z olympiády ve Vancouveru a jen jedna mě porazila," řekla.

Teprve sedmnáctiletá Samková, pátá z letošního mistrovství světa, si zajistila výhodnou pozici pro závod třetím místem ve čtvrteční kvalifikaci. Ve vyřazovacích jízdách vyhrála čtvrtfinále, ze semifinále postoupila z druhého místa a také ve finále dojela druhá za Jacobellisovou. Třetí skončila Francouzka Deborah Anthoniozová.

Marek Jelínek, trenér:

"Je to neuvěřitelné, česká holka na bedně při světovém poháru. Ale přiznám, že pro mě to není překvapení, protože Eva jezdila závod od závodu lépe."

Desítky tisíc korun, které si druhým místem Samková vydělala, investuje zpět do ježdění. "Uložím je na účet a pak je použiji na letní soustředění a přípravu na sezonu. Chtěla jsem si sice koupit nový telefon, ale trenér mi slíbil nějaký mírně použitý, takže ušetřím," uvedla Samková. Jako náhradní dárek se rýsuje kamera na helmu.

Druhá česká snowboardistka na startu Klára Koukalová se rozloučila hned ve čtvrtfinále, v kterém dojela čtvrtá a celkově skončila čtrnáctá.


Snowboardisté se z Itálie přesunou do švýcarské Arosy, kde se příští týden uskuteční finále světového poháru. Na programu budou mít ve čtvrtek a v pátek dva závody. Jeden za zrušené únorové klání v Koreji.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články