Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V Lenzerheide se nepojede ani obří slalom

Lenzerheide (Švýcarsko) - Kvůli sněhu s deštěm byl ve finále Světového poháru ve sjezdovém lyžování v Lenzerheide zrušen i obří slalom mužů. Malý křišťálový globus získal Američan Ted Ligety, který před závěrečným závodem vedl o 77 bodů. Ženský slalom se dnes organizátoři pokusí uspořádat. Závod by mohl sehrát důležitou roli v boji o celkové prvenství ve Světovém poháru, o které svádějí velkou bitvu Američanka Lindsey Vonnová a Němka Maria Rieschová.

Nepříznivému počasí ve švýcarském středisku padly za oběť už čtvrteční superobří slalomy mužů i žen. Dnes se měli v Lenzerheide představit oba čeští zástupci ve finále, ale Ondřej Bank o svou příležitost přišel. V konečném pořadí své nejúspěšnější letošní disciplíny zůstal na 14. místě se ziskem 112 bodů.

Šestadvacetiletý Ligety v této sezoně obřímu slalomu kraloval. V Garmisch-Partenkirchenu vyhrál před měsícem mistrovství světa a k malému globu vykročil třemi triumfy v úvodních třech závodech. Trofej za tuto disciplínu získal už potřetí v kariéře, což se mu povedlo jako pátému v historii po Ingemaru Stenmarkovi, Albertu Tombovi, Michaelu von Grüningenovi a Hermannu Maierovi. "Mít obě nejcennější trofeje za celou sezonu je úžasné. Hlavně po globu všichni prahnou, protože to je skutečný obraz, jak v celé sezoně lyžujete," řekl Ligety.

Šárka Záhrobská by se měla na svahu objevit. Pořadatelé odložili start ženského slalomu o dvě hodiny na 11:00 a pokusí se trať upravit. Malý globus za slalom už má jistý Rakušanka Marlies Schildová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články