Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Erbanová zakončila MS 11. místem na pětistovce

Inzell (německo) – Jedenáctým místem v závěrečném závodě na 500 metrů zakončila rychlobruslařka Karolína Erbanová své působení na mistrovství světa v německém Insellu. I kvůli zdravotním komplikacím byla osmnáctiletá závodnice s výsledkem spokojená, od elitní desítky ji dělilo 28 setin sekundy. Z vítězství se v německém Inzellu radovala domácí favoritka Jenny Wolfová, která pětistovku ovládla na světovém šampionátu již počtvrté za sebou.

 

Erbanové se vydařila hlavně druhá jízda, ve které zajela devátý čas. Čtrnáctým místem z prvního kola prý zaplatila daň za několik chyb. "Nevím, jestli to bylo z nervozity. Hlavně jsem ale jela malou zatáčku domů, která mi tak v té rychlosti nejde," upozornila na svoji slabinu při jízdě ve vnitřní dráze v poslední zatáčce před cílem. "Trochu se ji bojím projíždět, takže jsem pár kroků jela na jistotu. Aby nehrozil pád. Ve druhé jízdě jsem už po 50 metrech cítila, že je to ono a že to bude lepší," uvedla čtyřnásobná juniorská mistryně světa.

Osmnáctiletá rychlobruslařka na MS výrazně vylepšila své umístění z olympiády ve Vancouveru, kde byla na pětistovce třiadvacátá. Přestože ji od desátého místa nedělil velký odstup, zůstala nohama na zemi. "Zachovala jsem chladnou hlavu. To by bylo něco úžasného, ale jedenácté místo je super," uvedla Erbanová, která má za sebou životní sezonu. "Na začátku mi to tolik nešlo, ale druhá polovina byla výborná," dodala parťačka Martiny Sáblíkové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články