Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Závod štafet přinesl Neunerové rekordní desáté zlato

Chanty Mansijsk (Rusko) – Poslední disciplína na letošním mistrovství světa v ruském Chanty Mansijsku přiřkla německé biatlonistce Magdaleně Neunerové poctu nejůspěšnější závodnice v historii. Především zásluhou čtyřiadvacetileté finišmanky dnes německá štafeta získala zlaté medaile. Pro Neunerovou to znamená desátý titul a rekordní zápis do biatlonových tabulek.

Neunerová převzala štafetu na čtvrtém místě, ale při dvou zastávkách na střelnici jen jednou dobíjela a předvedla raketový běh, kdy stáhla ztrátu téměř 25 sekund na Ukrajinku Oksanu Chvostěnkovou. Šampionka ze sprintu i závodu s hromadným startem získala pro sebe třetí zlato z MS v Chanty Mansijsku a v historickém pořadí nejúspěšnějších biatlonistek předstihla ještě se třemi stříbry Rusku Jelenu Golovinovou (10 zlatých - 1 stříbro - 1 bronz).

Spolu s Neunerovou se ze zlata radovaly Andrea Henkelová, Miriam Gössnerová a Tina Bachmannová. Chvostěnková si s ukrajinskou vlajkou v ruce na cílové rovince vychutnala stříbrnou radost, bronz získaly Francouzky.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v biatlonu 2011 Rusko

Češky zopakovaly 12. místo ze šampionátu před dvěma lety v Koreji. Veronika Vítková sice po své druhé střelbě na úvodním úseku figurovala na druhé příčce, ale její kolegyně Gabriela Soukalová, Barbora Tomešová i Zdenka Vejnarová se nevyvarovaly trestných okruhů a s celkovými čtyřmi skončily s odstupem 5:43 minut za vítěznými Němkami.

Německá výprava vyhrála na Sibiři hodnocení národů se čtyřmi zlatými a třemi bronzy. Druhé skončilo Norsko (4-1-3) před Francií (1-1-2). Český biatlon se cenného kovu nedočkal, nejlepšími výsledky byla osmá místa Michala Šlesingra (ve stíhačce) a nečekaně i Veroniky Vítkové (vytrvalostní závod).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články