Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Záhrobská ve Špindlu dojela dvacátá

Špindlerův Mlýn (Trutnovsko) - Šárka Záhrobská v dnešním slalomu Světového poháru ve Špindlerově Mlýně dojela na chvostu druhé desítky. Pozici slalomové královny zimy potvrdila mistryně světa Marlies Schildová z Rakouska, která vyhrála v seriálu SP již pošesté v této sezoně a zajistila si malý křišťálový globus za hodnocení disciplíny. Druhý nejlepší čas na prosluněné černé sjezdovce zajela krajanka Schildové Kathrin Zettelová, třetí skončila Tina Mazeová ze Slovinska.

Česká slalomářka, která bojovala s únavou i taktickou změnou stylu jízdy, získala jedenáct bodů, což pro ni znamená pád na desátou příčku v celkové klasifikaci. I přes úsměvy v cíli přiznala zklamání. "Já v současnosti bojuji se špatným pocitem a trochu i s únavou. Nepodařilo se to podle představ, i když jsem dělala maximum. Tahle sezona, doufám, bude obětována tomu, co teprve přijde," řekla České televizi.

Šárka Záhrobská:

"Je to teď nahoru dolu, jednou jedu perfektně, pak zase nic moc, nedaří se mi, jak bych chtěla. Prostě tuhle sezonu jsou holky lepší a já trénuju, abych v další sezoně byla zase mezi nejlepšími."

Schildová získala v Krkonoších nedostižný náskok 111 bodů před Finkou Tanjou Poutiainenovou, která ve Špindlerově Mlýně byla až devátá. Devětadvacetiletá Rakušanka vyhrála hodnocení slalomu SP potřetí v kariéře. Slalom započítávaný do elitního seriálu se jel ve Špindlerově Mlýně potřetí v historii a Schildová vyhrála dvakrát. Uspěla i v roce 2008, o tři roky dříve dojela třetí.

Napínavý je boj o celkové vítězství ve Světovém poháru. Němka Maria Rieschová ve druhém kole slalomu spadla a v čele se její náskok před finále SP v Lenzereide snížil na 23 bodů před Američankou Lindsey Vonnovou, která byla šestnáctá.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články