Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Špindlerův Mlýn je připraven, přijede kompletní špička

Praha - O držitelkách malých křišťálových glóbů v obou točivých disciplínách se může rozhodnout při závodech světového poháru ve sjezdovém lyžování v pátek a v sobotu ve Špindlerově Mlýně. Poslední díl před finále letošního ročníku seriálu v Lenzerheide tak slibuje dramatickou podívanou. Na startu bude vedle české jedničky Šárky Záhrobské také kompletní elitní desítka sjezdařek v celkovém pořadí SP.

V čele hodnocení obřího slalomu je Tessa Worleyová z Francie, která má před Němkou Viktorií Rebensburgovou náskok 23 bodů. Větší šance na dílčí vítězství ve světovém poháru tak má rakouská slalomářka Marlies Schildová, která vyhrála pět ze sedmi slalomů a je také mistryní světa z Garmisch-Partenkirchenu. Finka Tanja Poutiainenová je za ní o 40 bodů a Schildová bude celkovou vítězkou disciplíny například tehdy, pokud vyhraje a Finka skončí nejlépe šestá.

Česká jednička Záhrobská neprožívá vydařenou sezonu, ale bude chtít vylepšit dosavadní nejlepší výsledek - páté místo z Arber-Zwieselu. V průběžném hodnocení slalomu SP je na osmé pozici. Společně se Záhrobskou do slalomu zasáhnou Eva Kurfürstová, Michaela Smutná, Kateřina Pauláthová, Martina Dubovská a Andrea Zemanová, obří slalom pojedou vedle Záhrobské také Pauláthová a Daniela Marková.

Sjezdovka se vypreparovala "sama"

Světový pohár ve sjezdovém lyžování se vrací do České republiky po třech letech. Zatímco v minulých ročnících závod v areálu Svatý Petr komplikovalo počasí, zdá se, že tentokrát pořadatelé nebudou mít v tomto směru problémy. Díky nočním mrazům je sjezdovka výborně připravena a inspekce Mezinárodní lyžařské federace ji už schválila.

Program SP ve Špindlerově Mlýně

Ve čtvrtek bude pro lyžařky otevřena závodní sjezdovka ve Svatém Petru pro volné ježdění. V pátek je připraven obří slalom se starty od 10:00 a 13:00, v sobotu se pojedou slalomy se stejnými začátky. Pro diváky budou prostory k stání zdarma, v sobotu večer je pro ně přichystána otevřená party v cílovém prostoru.

"Během závodů by neměl být vítr, déšť ani sníh. Nechceme to zakřiknout, ale věříme, že to vydrží," prohlásil ředitel areálu Jiří Beran. "Hodně nám pomohlo počasí, dokonce i nedávná obleva, díky které se sjezdovka v podstatě vypreparovala sama," řekl. Vrstva sněhu se pohybuje kolem 50 cm.

O prvenství v celkovém hodnocení světového poháru se letos přetahují Američanka Lindsey Vonnová, která už má doma tři malé glóby za sezonu ze sjezdu, superobřího slalomu a kombinace. Celkově ale má na Němku Marii Rieschovou, jednu z velkých favoritek závodů ve Špindlerově Mlýně, ztrátu 94 bodů. Žádná závodnice z absolutní špičky chybět nebude, přijede i lehce zraněná Švédka Anja Pärsonová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články